Home » Wie zijn wij?

Mijn naam is Alice Duyndam en ik ben woonachtig in Zwaanshoek, samen met mijn man en 2 dochters van 11 & 13 jaar. Wij zijn allemaal enorme dierenliefhebbers en hebben zelf 2 Ierse Setters (2&5 jaar) en een Engelse Rescue setter van 13 jaar. Ook hebben wij 6 konijnen en een koivijver.

 

We wonen in een ruim huis en hebben een grote tuin waar de honden heerlijk kunnen spelen, ravotten of luieren ;-) In de omgeving zijn veel natuurgebieden waar de honden los mogen lopen. Ik ga iedere dag uitgebreid met ze wandelen en in de tuin kunnen ze lekker met elkaar spelen.

 

Wij vangen in principe maximaal 5 vaste honden tegelijk op in huiselijke kring. Uw hond dient sociaal te zijn naar andere honden, dieren en kinderen. We beginnen met een kennismakingswandeling op 'neutraal terrein' en gaan daarna door naar ons huis om te zien hoe de hond reageert op onze konijnen. De konijnen zitten weliswaar achter stevige rennen, maar jagen of overmatig blaffen is niet toegestaan. Als de kennismaking aan beide kanten goed voelt plannen we een 'wen-dag' in om te kijken of uw hond zich ook zonder baas op zijn gemak voelt bij ons en of hij/zij binnen de roedel past. Naar aanleiding daarvan kan ik heel goed bepalen of uw hond een geweldige tijd gaat krijgen bij ons. 

 

Ook vangen wij konijnen en cavia 's op als mensen van een welverdiende vakantie gaan genieten. Voor buitenkonijnen en cavia's is vrijwel onbeperkt plek. Hiervoor hebben we een Bunny Mansion, de Bunny Village en het Bunny resort. De Bunny Mansion en het Bunny resort hebben hokken van 180cm, eventueel met 2 met elkaar verbonden. De hokken in de Bunny Village zijn 150cm en 1 daarvan is te verlengen naar 3 meter. De konijnen krijgen iedere dag de kans om hun pootjes te strekken in de konijnenspeeltuin.

 

Voor binnenkonijnen is er helaas geen opvang mogelijk. Cavia 's kunnen wij wel binnen houden.

 

Ik doe ook vrijwilligerswerk bij Stichting Konijnenopvang Hillegom (www.konijnenopvanghillegom.nl) en wij fungeren als pleeggezin voor konijnen die extra zorg nodig hebben. We hebben regelmatig zieke of zwakke dieren maar ook moeders met baby's. Wij verzorgen ze met veel liefde zodat ze via de opvang weer een fijn nieuw huisje krijgen.

 

Een deel van de opbrengst van de vakantieopvang is daarom ook bestemd voor de 'pleegkonijnen' die gedurende het jaar bij ons verblijven.

 

LET OP; omdat ik overdag met alle beestjes bezig ben zijn wij telefonisch slecht bereikbaar.
Mail of app heeft de voorkeur.

 

****Op zon en feestdagen kunnen er geen dieren gehaald/gebracht worden****

****Vakantieopvang is uiteraard wel mogelijk****