Home » Een typische dag...

Mensen vragen mij wel eens: "hoe ziet zo'n dag in Animals in Wonderland er nu eigenlijk uit"?
Nu is hier geen dag hetzelfde dus een wetenschappelijk verantwoord antwoord is er niet, maar ik schets met liefde een veelvoorkomende dag:

 

Tussen 08:00 en 09:30 uur worden de vaste honden gebracht voor dagopvang en worden alle nieuwkomers uitgebreid verwelkomd door onze eigen viervoeters.

Om 09:30 uur ga ik naar buiten om de konijnen te voorzien van biks, water, hooi en fris ik de hokken op. Tijdens de schoolvakanties worden ook de meeste konijnen gebracht rond dit tijdstip om hier hun vakantie door te brengen. De hondjes kunnen ondertussen lekker ravotten & spelen in huis of tuin.

Tussen 10:30 uur en 12:00 uur gaan we lekker met de honden op stap. Met onze ruime bus kunnen we alle kanten op. Meestal kies ik voor een losloopgebied rondom Zwaanshoek/Hoofddorp, maar ook het bos of strand horen tot de mogelijkheden. De honden zijn natuurlijk de hele dag in bij ons in huis, dus als het in de ochtend regent draaien we het programma voor de honden gewoon om. In de hoop dat buienradar er niet te veel naast zit ;-) Weer of geen weer, er wordt altijd gewandeld!

Na terugkomst rond 12:00 uur worden alle honden afgedroogd en in een hondenbadjas gehesen. Zo krijgen ze het niet koud, drogen ze vlot op en scheelt het een hoop troep in huis. Terwijl zij rusten kan ik met de kinderen aan de boterham.

Voor en na de lunch controleer ik de konijnen en mogen de volgende vakantiegangers loslopen in de konijnenspeeltuin. Daarna kan ik wat tijd besteden aan het huishouden, de administratie en het verschonen van konijnenhokken. Tussendoor worden er in de drukke periodes ook nog konijnen en cavia s gebracht op dit tijdstip. 

Rond een uur of drie zijn de honden voldoende bijgetankt om weer een paar uur te spelen. Terwijl de kinderen weer uit school thuiskomen en aan de limonade zitten, bereid ik het groenvoer van de konijnen en cavia's voor: wortels snijden, witlof pellen, andijvie plukken enzovoorts.

Vanaf 16:00 uur gaan we de dag langzaam naar het einde brengen: de konijnen krijgen hun groen en weer vers water - de honden gaan nog een tijdje met me mee de tuin in voor een sanitair momentje op het hondentoilet diep achterin de tuin, zodat ze als de baasjes komen niet van vreugde over de schoenen druppelen ;-)

Tussen 17:00 en 19:00 uur gaat de bel dan regelmatig om de honden van de dagopvang mee te geven.
In de tussentijd probeer ik het eten voor te bereiden, tafel te dekken en de beestenboel (kussens, kleden, touwen, ballen, speeltjes) weer op te ruimen. Rond 18:30 uur zijn de meeste gasten opgehaald en kunnen we aan tafel.

Eind goed al goed? Nee, om 19:00 uur beginnen we met de nog aanwezige honden eten te geven en het stofzuigen, soppen en dweilen. Daarna worden de konijnen in de avond voor het donker weer veilig in de verblijven opgesloten met een beetje gedroogde kruiden voor het slapengaan.

Rond 20:30 uur ploffen we dan met z'n allen (ook de honden) op de bank om van een rustige avond te genieten. Na zo'n dag spelen gaat ook bij de honden het kaarsje uit en worden de hondenkussens opgezocht...